Ga naar de inhoud
Wat te zien? > Belangrijke paden

Via del Brenta

…van het Habsburgse rijk tot die van de Venetiaanse Doge…

De vallei met haar rivier de Brenta, die ontstaat uit de meren van Levico en Caldonazzo en na 175km in de lagune van Venetië uitmondt, is altijd al een belangrijke verbindingsweg geweest van de bergen tot aan de Adriatische zee. De weg Claudia Augusta Altinate was een route waarlangs zowel Germaanse als Latijnse volkeren trokken en waar zij sporen van hun geschiedenis, tradities en keuken hebben achtergelaten.

Het fietspad van Valsugana, dat het Caldonazzomeer met Bassano del Grappa verbindt, is een waar paradijs voor de fietsliefhebbers: 80 km lang, langs cultuur, geschiedenis en unieke natuurgebieden tussen Trentino en Veneto. Twee regio's die door een rivier zijn verbonden en zo een culturele route vormt, te vergelijken met andere belangrijke wegen in Europa.

De rivier Brenta en haar verloop vormen een unieke route met het oog op haar cultureel historische aspecten, evenals de artistieke en natuurlijke, ontstaan door de loop door zeer uiteenlopende gebieden.

Het water begeleidt je langs een eenvoudige route, vrijwel vlak, geschikt voor iedereen die een paar uur actief bezig wil zijn in direct contact met de natuur.

Voor informatie: www.laviadelbrenta.it


Terug naar de inhoud