Ga naar de inhoud

Oases
Wie van de natuur houdt en graag wilde dieren van dichtbij wil zien, is de  Oase van WWF in Valtrigona  een aanrader. Misschien kun je bij de  Fauna Oase van Villa Agnedo enkele herten langs de afrastering zien lopen.

Biotopen
In  Valsugana zijn er talrijke natuurgebieden,  beschermde gebieden die milieutechnisch en ecologisch een grote rol spelen . Het zijn vaak resten van een stuk leefgebied (grond, vochtig, veen, kleine poelen) die overal bijna of geheel verdwenen zijn.
In sommige gebieden zijn paden of uitkijkpunten aangelegd om een bezoek mogelijk te maken.
We geven hier een korte beschrijving van de gebieden die toegankelijk zijn maar meer informatie is te vinden op de site van beschermde gebieden van Trentino.

Bovendien is het mogelijk om gidsen en informatie aan te vragen bij het kantoor Ufficio Biotopi e Rete Natura 2000 del Servizio Conservazione della Natura e Valorizzazione Ambientale, Via Guardini 75, Trento; email: uff.biotopi@provincia.tn.it, tel. +39 (0461) 496156.

Belangrijk te weten dat  alle natuurgebieden in Trentino beschermde gebieden zijn . We dringen er dan ook op aan om geen overlast te bezorgen of schade aan te richten aan het gebied, de aanwezige dieren, planten en andere aanwezige mensen.....

Parken
In  Valsugana zijn er  talrijke parken  waar je in de schaduw van een boom, één van de vele soorten uit de hele wereld, kunt ontspannen en genieten van de natuur. Zeker een bezoek waard zijn het park van de  Thermen in Levico, het park Ai Tre Castagni in Roncegno of het park van de Terme in Roncegno.

Een andere mogelijkheid is om met het gehele gezin of met vrienden  een park met diverse faciliteiten  te bezoeken waar je met elkaar kunt barbecueën. Bijvoorbeeld in het Park La Cascatella of het Park Fluviale Torrente Grigno in Castello Tesino.

Terug naar de inhoud