Ga naar de inhoud
Wat te doen? > De bergen in

Klimmen

De klimsport is vandaag de dag een populaire bezigheid, ook tijdens de vakantie, zowel op natuurlijke rotswanden als kunstwanden tijdens wedstrijden, beurzen, shows. Deze activiteit wordt ook in het Lagorai gebergte beoefend aangezien de natuurlijke wanden zeer geschikt zijn.

Naast de aanwezige publicaties over het rotsklimmen in de Lagorai willen we in deze kleine gids enkele interessante plaatsen van de streek presenteren. Deze zijn zowel interessant qua schoonheid van de locatie, eenvoudige bereikbaarheid evenals recente werkzaamheden ter optimalisatie van de veiligheid.

De beschreven klimwanden bevinden zich op diverse plaatsen in deze streek en vormen met de diverse routes uit verschillende soorten gesteente en moeilijkheidsgraad, veel variatie en een compleet aanbod. De routes gaan van de derde tot achtste graad, van grote grepen tot kleine richels, van overhangende wanden tot smalle spleten.

Crozi di Sella -- Placche dell’Armentera. “Borgo Valsugana-Olle”

Voor wie van Trento komt, neemt afslag Borgo en voor wie van Padova komt slaat af bij Borgo zone industriale, de afslag brengt je op de vroegere provinciale weg. Houdt rechts en rijdt door tot het eerste stoplicht waar je rechts afslaat richting Val di Sella. Rijdt rechtdoor gedurende ca. 10 minuten tot je langs de weg het bordje “Croz di Sella” ziet. Voor wie bij de “Placche di Armentera” wil zijn, rijdt door tot Hotel Legno en gaat vanaf hier (parkeren bij het hotel) te voet verder. Loop ca. 100 meter terug tot het boswachtershuisje waar aan bergzijde een weg is, ga hier omhoog via het bospad gedurende ca. 20 minuten en houdt steeds rechts aan bij de 2 tweesprongen.

Rotswand (Falesina) M. Lefre “Ivano fracena”

Aangekomen in het dorpje Ivano Fracena rijdt je door tot località “ferrari” en parkeer je de auto bij de ex Ca bianca. 50 meter ervoor is er links een plaats voor ca. 2 auto’s en daar gaat een bospad omhoog. Na ca. 10 minuten kom je bij een kruising met een pad dat links stijgt door een dicht bos. Na ca. 5 minuten kom je uit bij de rotswand. (gezien de hoogte en ligging van deze wand is het beklimmen vrijwel het gehele jaar mogelijk).

Alla Curva “Grigno”


Vanaf Trento of vanaf Padova afslaan bij “zone industriale” Grigno. Rijdt richting de bebouwde kom en aan de rechterzijde, na enkele bochten, is er een plaats om de auto te parkeren. Vanaf hier volg je het enige pad dat er is om bij de wand te komen.
En ‘s winters... ontdek het ijsklimmen!


Terug naar de inhoud