Ga naar de inhoud
Wat te doen? > De bergen in

Marzola

Vertrek :

Susà di Pergine

Tijdsduur :

ca. 3 uur

Hoogteverschil :

ca. 1.200 meter

Moeilijkheid :

Pittige wandeling met aardig wat hoogtemeters

Benodigde kaart :

Kompass WK 75


De Marzola (1.738 meter) is de bergtop die ligt tussen Trento en het meer van Caldonazzo. Vanaf hier heeft men dan ook een prachtig uitzicht op het Caldonazzomeer en de verre omgeving.

Wij hebben in 2020 de via ferrata Giordano Bertotti gecombineerd met een overschrijding van de Marzola. We zijn afgezet bij Passo Cimirlo en hebben de via ferrata gedaan. Aan het einde van deze route hebben we pad 411 richting Marzola gevolgd. Eerst naar Cima Marzola Nord (1737 meter), dan over de bergkam naar Cima Marzola Sud (1736 m). Vervolgens afdalen naar Bivacco Bailoni (1632 meter) en via pad 438 naar Vigolo Vattaro (725 meter). Langs de provinciale weg direct na Albergo Begher rechts het bos in en via de Cento Scalini (100 treden) terug naar onze uitvalsbasis Calceranica (465 meter).

Een lange, maar prachtige afwissellende route. Klettersteig, door het bos, prachtige uitzichten rondom vanaf de bergkam. En na een warme dag een heerlijke afkoeling in het beekje bij de Miniera in Calceranica. Tijdsduur ca. 7 uur.
Terug naar de inhoud