Ga naar de inhoud
Nieuws en tips

Op pad met Sytske

Sytske laat je in een aantal video's kennis maken met de prachtige omgeving van Valsugana en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.


Op zoek naar de wolf van de Lagorai

Eind oktober 2018 raasde de verwoestende storm Vaia over de Noord-Italiaanse regio Trentino. Miljoenen bomen gingen tegen de vlakte, zo ook in het Lagorai gebergte nabij de meren van Levico en Caldonazzo, naast alle overige schade. Inmiddels zijn de meeste stammen opgeruimd maar er bleef veel resthout over.


De kunstenaar Martalar - Marco Martello - heeft 2.000 stukken hout verzameld om er een nieuw leven aan te geven. En dat is hem gelukt met de 'Lupa del Lagorai' oftewel de wolvin van de Lagorai. Boven het fraaie Levico Terme nabij het eveneens thermale plaatsje Vetriolo laat de wolvin haar roep over de vallei horen. Kijk en geniet en kom je in de streek, ga zeker zelf kijken!


Het fietspad van Valsugana
Een prachtig 80 km lang fietspad start bij het Caldonazzomeer in Trentino en loopt door tot in Bassano del Grappa in de volgende regio Veneto. Grotendeels vrijliggend, langs het meer, de Brenta rivier, door appelgaarden en via dorpjes en het fraaie Borgo Valsugana.


Ontdek klein Venetië in Valsugana en kunst in de natuur bij Arte Sella
Het stadje Borgo Valsugana op slechts 20 km van de meren van Caldonazzo en Levico wordt ook wel klein Venetië genoemd. Dit komt o.a. door de rivier Brenta die in de meren ontspringt en midden door het plaatsje stroomt en uitmondt in de Venetiaanse Lagune.
Daarna neemt Patricia mij mee naar het kunst park Arte Sella in de prachtige Sella vallei. Een project dat in 1986 is gestart en waar internationale artiesten jaarlijks kunstwerken maken middenin de natuur met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. De wandeling start bij Villa Strobole en gaat daarna verder bij Malga Costa. Je kunt tussen beide delen het wandelpad Montura volgen waarlangs ook kunstwerken staan.


Wandelen in Valle dei Mòcheni
In Valsugana, bij de meren van Levico en Caldonazzo, ligt een pareltje die je tijdens je verblijf niet mag missen: Valle dei Mocheni. Ongerept, diepgroen met centraal de rivier Fersina en op de hellingen prachtige authentieke boerderijen. Je kunt ook hier prachtig wandelen en een wandeltocht die je niet mag missen is naar Lago Erdemolo, of ook wel het ijsmeertje.


Rondje langs de boeren op hoogvlakte Vezzena
Terwijl ik door het heldere water van het Caldonazzomeer loop, hebben de eerste badgasten hun handdoeken, koeltas en parasol al uitgestald voor een zalige dag aan het meer. Lykke, onze hond, duikt achter een stok aan en ondertussen komt Patricia eraan. Zij woont en werkt in Valsugana en neemt ons op sleeptouw...
Lees hier verderEen verborgen maanlandschap bij de meren van Levico en Caldonazzo

Waar je in de Brenta Dolomieten over miljoenen jaar oude koraalriffen wandelt, loop je vlakbij de meren van Levico en Caldonazzo langs, naast en over duizenden gaten in de berg Calisio...

Lees hier verderFietsen en sterrenkijken: bijzonder Tesino

De Tesino hoogvlakte ligt op zo’n 40 kilometer van de meren van Levico en Caldonazzo en bevindt zich in het hart van het fraaie Lagoraigebergte in Valsugana, Noord-Italië. Een prachtige locatie als je je verblijf aan het water met de bergwereld en rust midden in de natuur wil combineren. De dorpen Pieve Tesino en Castel Tesino bieden de meeste faciliteiten en accommodaties...

Lees hier verderSneeuwschoenwandelen in het Lagoraigebergte
Terug naar de inhoud