Ga naar de inhoud
Wat te zien? > Bergen en dalen

Val Campelle en Val Caldenave

De vallei wordt doorkruist door de beek Campelle Maso Spinelle, die het heldere water van meer dan 30 hoge bergmeren verzamelt. In de zomer zijn de groene weilanden vol met koeien die grazend hun tijd doorbrengen nabij de talrijke bergboerderijen, die nog steeds actief zijn in deze vallei, hier wordt nog kaas geproduceerd volgens de oude methoden.

Ideaal voor een tussenstop in de natuur is, de val Campelle beroemd om zijn vele paden waar u een uitdagende trekking kan lopen of een wandeling over de glooiende hellingen, waar u zelfs de hoogste toppen kunt bereiken. Tijdens deze wandelingen is het eenvoudig zich te laten betoveren door de natuur: men kan nauwkeurig de gentianellas en rododendrons observeren en in de vroege ochtend heeft u kans om gemzen, herten, marmotten en herten te ontmoeten.

Deze terreinen zijn ook getuige geweest van gevechten die plaats vonden tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarvan de overblijfselen zichtbaar zijn langs de paden, de gedenkstenen, de overblijfselen van schuilplaatsen en een voormalige militaire begraafplaats.

Winter
In de winter is de vallei wordt een waar paradijs voor liefhebbers van wandelen met sneeuwschoenen en ski-alpinisme

Hoe kunt u het dal bereiken
Richting Strigno – Scurelle via de SS47 van de valsugana bereikt u het dorp Strigno, in het centrum daarvan aan de linkerkant, vindt u de afslag Spera. Neem de weg die u naar Rifugio Crucolo leidt. Hier kunt u profiteren van een pauze in de verschillende groene ruimten die zijn ingericht met tafels en barbecues, voor momenten van ontspanning.


Terug naar de inhoud