Ga naar de inhoud
Wat te zien? > De dorpen

Passo Brocon    1.600 m. hoogte

De Passo Brocon is een bergpas tussen de hoogvlakte van Tesino en de Vanoi vallei op 1616 meter boven de zeespiegel. De pas heeft een prachtig vrij uitzicht en is 4 km lang. De weg naar de top is in het zomerseizoen zeer populair bij motorrijders en fietsers door de bochten en hoogte.

Tevens is Passo Brocon in het zomerseizoen een populaire toeristische bestemming vanwege de grote keuze aan trektochten en wandelingen met mooie vergezichten en panorama's. Van al deze wandelingen noemen we de Trodo dei Fiori, het botanische pad, van onschatbare schoonheid net als de Trodo delle Malghe (langs bergboerderijen).

In de stilte van deze hoogte hoor je duidelijk de geluiden van koebellen aangezien de koeien van juni tot september op deze hoge bergweiden grazen. Hun melk wordt dan omgezet in een verse kaas, bewerkt naar authentieke werkwijze en naar originele recepten.

Het winterseizoen staat in het teken van de wintersport met een brede keuze aan activiteiten in de sneeuw: skiën, snowboarden, langlaufen of toerskiën, hellingen voor bobsleeën en excursies met sneeuwschoenen die het hele pakket compleet maakt voor het hele gezin in het skigebied Funivie Lagorai.

Vanuit historisch perspectief is de pas van strategisch belang geweest tijdens de twee wereldoorlogen vanwege haar ligging. Ook vandaag de dag zijn er nog overblijfselen terug te vinden van deze strijd zoals bunkers en ondergrondse loopgraven die destijds door de Oostenrijkse troepen zijn uitgegraven.Terug naar de inhoud