Ga naar de inhoud
Wat te doen? > Fietsen en MTB

Fietspad van Valsugana

Lengte :

80 km.

Breedte :

3 meter

Tijdsduur :

7 uur

Niveau verschil :

Niet van toepassing, de route is voornamelijk vlak

Weg :

Geasfalteerd

Aanbevolen seizoen :

vanaf het voorjaar tot aan de herfst


De vallei met centraal de rivier de Brenta die vanuit de meren van Levico en Caldonazzo ontstaat om 175km later in de lagune van Venetië uit te monden, is altijd al een belangrijke route geweest tussen de bergen en de Adriatische zee. De weg Claudia Augusta Altinate via welke Germaanse en Latijnse volkeren passeerden en elkaar ontmoetten heeft haar sporen in de geschiedenis, de tradities en gastronomie achter gelaten.

Het fietspad van Valsugana dat het Caldonazzomeer met Bassano del Grappa verbindt, is een waar paradijs voor alle fietsliefhebbers: 80 km lang cultuur, geschiedenis en unieke natuur tussen Trentino en Veneto. Twee regio’s die zijn verbonden via een rivier en zo een ware culturele route vormt die is te vergelijken met andere bekende Europese routes.

De Brenta rivier en haar loop vertegenwoordigen een unieke route met vele historische en culturele bezienswaardigheden. Bovendien zijn er in deze mooie streek artistieke en natuurlijke details bewaard gebleven die nog altijd van groot belang zijn.

Haar wateren begeleiden je langs een eenvoudige route, vrijwel vlak en dus geschikt voor groot en klein om zo in alle rust en vrijheid van sport in de natuur te genieten.


Activiteiten en faciliteiten

Er zijn talrijke centra langs de route voor verhuur en reparaties indien noodzakelijk. Langs het fietspad bevinden zich de Bicigrill van Levico Terme en di Tezze waar je wat kunt eten en drinken en uiteenlopende informatie kunt krijgen.
Vergeet bovendien niet de twee diensten van bike sharing: www.valsuganarentbike.it en www.inbikevalsugana.it.


Trein en Fiets

Tijdens de maanden juli en augustus beschikken alle treinen in Valsugana over een extra wagon voor het transport van 32 fietsen (meer informatie www.fsitaliane.it).Download hier de folder van het fietspad!

Terug naar de inhoud