Ga naar de inhoud

Biotoop di Roncegno

De Biotoop " Palude di Roncegno " is gelegen tussen de dorpen Borgo Valsugana en Roncegno, in het oostelijk deel van de Rio Chiavona. Het gebied is makkelijk bereikbaar vanaf het  fietspad Valsugana .

De belangrijkste kenmerken van dit reservaat zijn de constante aanwezigheid van water en het bestaan van één van de laatste grote oerbossen in deze vallei van de autonome provincie Trento.

Het is mogelijk om de biotoop Palude di Roncegno" te bezoeken, via de toegangsweg, die iets meer dan 500 meter lang is.
De route is ook begaanbaar voor mindervaliden, blinden en slechtzienden.

Het pad is op een speciale manier aangepast (breedte, wegdek, de afwezigheid van drempels) zodat toegang personen met rolstoelen mogelijk is.

Daarnaast zijn er informatiepunten langs het pad (8 in totaal), gemaakt van zeefdrukken, om ervoor te zorgen dat visueel gehandicapten deze kunnen lezen, borden met panelen in braille, onderwerpen in reliëf en de vormen van dieren in glasvezel. Iedere visueel gehandicapte kan gebruik maken van deze aangepaste informatie borden.
Tot slot is er langs de hele route een touw geplaatst dat fungeert als een gids voor blinden.

Vanaf het dorp Borgo is de bestrating over ongeveer 2.5 km. Aangepast. Op de grond en via een touw om blinden en slechtzienden in staat te stellen onafhankelijk en veilig de weg te bereiken en het reservaat te bezoeken.

Het hele pad van Borgo naar Roncegno, met het pad naar het reservaat inbegrepen, is aangelegd in samenwerking met de afdeling Italiaanse Unie van Blinden en Slechtzienden uit Trento.


Terug naar de inhoud