Ga naar de inhoud
Wat te zien?

Kunstwerken van Martalar

In het najaar van 2018 raasde de storm Vaia over het noorden van Italië. Op tal van berghellingen werden honderduizenden bomen geveld, die als luciferhoutjes afbraken. De voorheen beboste hellingen waren ineens kaal, met boomstammen als ondergrond.


Kunstenaar Marco Martalar heeft delen van gevelde bomen gebruikt om een aantal kunstwerken te bouwen. In de omgeving van Valsugana heeft hij met een drietal metershoge bouwwerken het hout op een zeer bijzondere manier een nieuw leven gegeven.

Drago di Vaia
In 2021 was deze 6 meter hoge en 7 meter lange draak het eerste kunstwerk dat Martalar maakte van de houtresten. Het bevindt zich op de hoogvlakte van Lavarone, bij het gehucht Magré.Lupa del Lagorai
In september 2022 maakte Martalar een 6 meter hoge wolvin, vervaardigd van 2000 stukken hout. Dit bouwwerk is te vinden in Vetriolo op een hoogte van 1600 meter.L’Aquila Vaia di Marcesina
Het laatste kunstwerk van Martalar dateert uit juni 2023 en is een houten adelaar, de grootste in Europa. Het is 7 meter hoog en 5 meter lang en heeft een gewicht van zo’n 1600 kilogram. Het is te bewonderen in Marcesina Barricata, omgeving Grigno.


Terug naar de inhoud