Ga naar de inhoud
Wat te zien?

Arte Sella

Er bestaat een plek waar natuur kunst wordt. En er bestaat een tijd waarin je deze kunt bewonderen.

Dit is een internationale tentoonstelling van hedendaagse kunst in Val di Sella sinds 1986. Een enorme expositie in de open lucht, langs het bospad aan de zuidzijde van de Monte Armentera (gemeente Borgo Valsugana), waar echte en unieke kunstwerken zijn gerealiseerd met stenen, bladeren, takken en stammen.

Arte Sella, met haar parcours genaamd ArteNatura, is niet simpelweg een expositie maar een creatief proces waarin het kunstwerk van elke afzonderlijke artiest dag na dag op haar plek vorm krijgt door haar eigen natuurlijke materialen en inspiratie.

Sinds enkele jaren heeft de tentoonstelling zich uitgebreid bij Malga Costa, waar in een bijzondere en betoverende omgeving, diverse creatieve werken te zien zijn.Vele werken vinden, na hun expositie in Arte Sella, een nieuwe plek in musea of kunstgalerijen, terwijl anderen op hun plaats blijven en compleet opgaan in de aanwezige vegetatie. Het meest bekende werk bij het publiek is de schitterende Cattedrale Vegetale (natuurlijke kathedraal), icoon van deze tentoonstelling. Haar grootsheid en schoonheid is ieder seizoen te bezichtigen: zo is de kathedraal bedekt met sneeuw een uniek schouwspel.


Arte Sella is niet alleen een tentoonstelling maar ook het toneel van grote evenementen. Van april tot oktober wordt dit het theater van belangrijke afspraken in de kunstwereld: van tentoonstellingen tot vertellingen en met prachtige concerten in de buitenlucht zoals “I Suoni delle Dolomiti” (de geluiden van de Dolomieten), wordt Val de Sella de suppoost van unieke emoties.


Arte Sella
Corso Ausugum, 55

38051 Borgo Valsugana
Tel. +39 0461 751251


artesella@yahoo.it
www.artesella.it

Terug naar de inhoud