Ga naar de inhoud
Nieuws en tips

Persberichten


April 2015

VALSUGANA LAGORAI op 12 april in nieuwe tv-uitzending Track en Trails  


Zondag 12 april a.s. om 11.25 uur op SBS 6 en SBS 9 start de nieuwe zomerreeks van Tracks en Trails. Een leuk en afwisselend tv-programma voor wie van natuur, sport en genieten houdt. Tracks en Trails heeft daarnaast haar eigen gids die met diverse reis- en sport magazines wordt aangeboden.
Presentatrice Leonie Grootenhuis gaat niet alleen op ontdekkingstocht in Valsugana Lagorai maar gaat ook elke uitdaging aan!


Lees hier verder


Mei 2014

De Giro d'Italia rijdt weer door Valsugana!

Valsugana  vormt opnieuw het sportieve toneel van een fraaie etappe van de Giro d’Italia en toont hiermee wederom hoe "bike friendly" deze streek is. Op 29 mei finisht de 18e etappe bij Rifugio Panarotta.


Lees hier verderMei 2014

Ook het Caldonazzomeer heeft de Europese blauwe vlag ontvangen

Het Caldonazzomeer, het grootste in Trentino gelegen meer, heeft deze week de prestigieuze internationale onderscheiding van de Europese Blauwe vlag ontvangen. Dit ter bevestiging van de inspanningen van Valsugan voor een milieu bewust toerisme.

Lees hier verderJanuari 2014

Fietspad Valsugana genomineerd voor Fietsroute van het jaar 2014

Het 80 km lange fietspad door de schitterende natuur vanaf het Caldonazzo meer in Trentino tot Bassano del Grappa in Veneto is genomineerd voor Fietspad van het jaar 2014. Op 28 februari voorafgaand aan de Fiets en Wandelbeurs in de Rai te Amsterdam zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Lees hier verderJuli 2013

Feyenoord komt naar Levico Terme

Feyenoord zal deze zomer haar trainingskamp in Valsugana beleggen. Van 22 tot 26 juli is het gehele team in Levico Terme en houdt hier tevens haar trainingen. Daarnaast is er een oefenduel georganiseerd tegen Hellas Verona.

Lees hier verder
Mei 2013

Levicomeer Blauwe Vlag 2013 !

Onlangs zijn de blauwe vlaggen "bandiera blu" door de FEE (Foundation for Environmental Education) uitgedeeld waarbij zuiverheid van water en strand en milieu behoud belangrijke criteria zijn. In Italië hebben 248 stranden de blauwe vlag ontvangen maar in de Noord- Italiaanse regio Trentino is het Levicomeer het eerste meer met deze belangrijke onderscheiding.


Lees hier verderApril 2013

Tristan Hoffman Challenge

Vrijdag 21 juni a.s. vindt de vierde editie van de Tristan Hoffman Challenge plaats, georganiseerd door Kanjers voor Kanjers. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor de Passo Manghen in Valsugana Lagorai. Deze bergpas op 2.047 m hoogte vormt het toneel voor alle wandelaars, fietsers en hardlopers die via deze weg, naast het sportieve doel, ook geld inzamelen voor het goede doel; het welzijn van het kind.

Lees hier verder
Maart 2013

Go Cycling in Valsugana Lagorai

Zondag 31 maart a.s. om 16.25 uur op RTL 4 kun je kijken naar het fietsprogramma Go Cycling met presentator Eric Bouwman die de fietsmogelijkheden rond de meren van Levico en Caldonazzo in Valsugana Lagorai onder de loep neemt.  

Go Cycling is het leuke en informatieve fietsprogramma van RTL4 met reportages in binnen- en buitenland evenals informatie over fietsen en bijbehorende artikelen. Eric Bouwman presenteert vol enthousiasme zijn fietstocht door Valsugana en Nederlanders die in de omgeving wonen, vertellen meer over wat er in deze groene en waterrijke streek allemaal te zien en te doen is. Maar er wordt niet alleen gefietst.......ook het water van de meren van Levico en Caldonazzo zal van het scherm spatten.

Lees hier verderFebruari 2013

Nieuw zomer 2013:  verhuur van elektrische fietsen van de Europese keten "movelo"


De streek Valsugana en Lagorai is daadwerkelijk een ideale bestemming voor de fietsliefhebbers. Het aangename klimaat, de meren van Levico en Caldonazzo in het groen en aan de voet van het mooie Lagorai gebergte bieden de perfecte omgeving voor een fietsvakantie.  

Een 80 km lang fietspad, 300 km aan routes per mountain bike en met gps in kaart gebracht en talrijke routes voor racefietsers staan ter beschikking. Wie van een uitdaging houdt klimt tot ruim 2.000 m hoogte om daarna een duik te nemen in het heldere water van de meren.

Lees hier verder


Terug naar de inhoud